مقایسه آمپلی فایر دو کاناله و چهار کاناله + عکس

فرق بین آمپلی فایر 2 کاناله و 4 کاناله

آیا تا به حال با انواع دسته بندی آمپلی فایرها آشنا شده‌اید؟ آیا می‌دانید مقایسه آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله در چیست؟
آمپلی فایرها در سیستم‌های صوتی نقش قلب تپنده‌ای را دارند که با تقویت سیگنال‌های صوتی خروجی صدای مورد نظر را با کیفیت و وضوح هر چه تمام‌تر در اختیارمان قرار می‌دهند. امروزه استفاده از سیستم‌های صوتی نه تنها در مراکز، سازمان‌ها، سالن‌های سینما و تئاتر و … بلکه در مراکز تفریحی و حتی ماشین‌ها بسیار رواج یافته است.

به نوعی که حتی سازنمان‌ها، مراکز و خصوصا جوانان هزینه‌های هنگفتی برای نصب، راه اندازی و ارتقای این تجهیزات صوتی پرداخت میشود. تهیه‌ی آمپلی فایر نیز به عنوان یکی از اساسی ترین اجزا این سیستم، بدون شک اهمیت بسیاری دارد.
از این رو در این مقاله از سری مقالات مجموعه چکاوک، قصد داریم به مقایسه‌ی آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله بپردازیم و با شناخت انواع دسته بندی‌ها و مقایسه‌ی آمپلی فایرها، به شما در انتخاب و خرید مناسب‌ترین سیستم صوتی کمکی کرده باشیم.

نقدی بر ابزار آمپلی فایر

آمپلی فایر (Amplifier) که با نام‌ تقویت کننده نیز شناخته می‌شد، یکی از بخش‌های اصلی تشکیل دهنده‌ی سیستم‌های صوتی است که با شناسایی و دریافت سیگنال‌های صوتی ضعیف، همانطور که از نامش انتظار می‌رود، آنها را تقویت کرده و به سمت خروجی سیستم (یعنی اسپیکرها) راهی می‌کند.

پس یکی از عوامل قابل مقایسه آمپلی فایر، به نوعی قدرت و توان آن در پردازش و تقویت این سیگنال‌های صوتی است، هر چه سیگنال‌های صوتی ضعیفی که باعث افت کیفیت صدای خروجی و ایجاد نویز می‌شوند، توسط آمپلی فایر بهتر تقویت شوند، صدای خارج شده از اسپیکرها کیفیت و وضوح بیشتری خواهد داشت.

البته توان دستگاه تنها عامل قابل مقایسه در میان آمپلی فایرها نیست بلکه برای دسته بندی آنها می‌توان از شاخص‌های دیگری نیز استفاده کرد. در ادامه با این فاکتورها آشنا می‌شویم.

کانال های آمپلی فایر
نمایی از داخل آمپلی فایر

شاخص‌های مقایسه‌ آمپلی فایرها و انواع آنها

برای مقایسه آمپلی فایرها و بیان تفاوت‌هایشان، می‌تواند دستگاه را در دسته بندی‌های مختلفی قرارداد. برای بررسی تفاوت آمپلی‌ فایرها معمولا آنها را بر اساس کلاس دسته بندی آمپلی فایرها، توان خروجی آمپلی فایرها، آنالوگ یا تحت شبکه بودنشان و تعداد کانال‌های خروجی دستگاه دسته بندی می‌کنند.

در این میان، تعداد کانال‌های آمپلی فایر به عنوان اصلی‌ترین شاخصه برای دسته‌بندی و مقایسه‌ی آمپلی فایرها شناخته شده است. عددی که به عنوان تعداد کانال‎های دستگاه نام برده می‌شود در واقع نشان دهنده‌ی این موضوع است که آمپلی فایر به صورت همزمان به چند دستگاه پخش صدا می‌تواند متصل شود.

بنابراین، اکنون می‌دانیم که تعداد خروجی‌های آمپلی‌فایرها می‌تواند متفاوت باشد و بر اساس این تفاوت آمپلی فایر را به ۶ دسته‌ی زیر تقسیم می‌کنیم:

  • آمپلی فایر تک کانال (مونو)
  • آمپلی فایر دو کانال (استریو)
  • آمپلی فایر سه کانال
  • آمپلی فایر چهار کانال
  • آمپلی فایر پنج کانال
  • آمپلی فایر شش کانال

آشنایی با هرکدام از این نوع‌ها، ویژگی‌ها و کاربردهایشان می‌تواند به شما کمک کند تا با دانش بیشتری به مقایسه آمپلی فایر ها بپردازید و در نتیجه بتوانید بهترین محصول مناسب با نیاز و شرایط خود را تهیه کنید.

در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی مختصری با هر کدام از دسته‌های ذکر شده، به بررسی مقایسه آمپلی فایر دو کاناله و چهار کاناله بپردازیم.

? مطلب پیشنهادی: آمپلی فایر چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ اطلاعت دستگاه آمپلی فایر که باید بدانید

تفاوت آمپلی فایرها از نظر تعداد کانال‌های خروجی

همانطور که اشاره کردیم بهتر است پیش از مقایسه آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله به عنوان موضوع اصلی مقاله‌امان، به طور خلاصه تفاوت‌های آمپلی فایرها را براساس تعداد کانال‌های خروجیشان از نظر بگذرانیم:

آمپلی فایر تک کانال (مونو)

پیشوند “مونو” در زبان لاتین به معنای “تک” و “یک” بوده و در ارتباط با آمپلی فایرها نشان دهنده‌ی این است که دستگاه دارای تنها یک کانال خروجی است. اصولا از این خروجی نیز برای تقویت امواج صوتی و انتقال آن به ساب ووفرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از تقویت کننده‌ها قابلیت تنظیم  LPF  را دارند و می‌توان با توجه به امپدانس ساب ووفرِ مورد نظر آنها را به یک یا دو ساب ووفر متصل کرد. 

آمپلی فایر دو کانال (استریو)

آمپلی فایر دوکانال که با نام آمپلی فایر استریو نیز در بازار به فروش می‌رسد، قابلیت اتصال به یک جفت اسپیکر را دارد. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که این نوع از آمپلی فایرها عموما قابلت بریج شدن دارند که از این طریق با ادغام دو کانال به یک کانال می‌توان خروجی قدرتمندتری در اختیار داشت.

? خوب است بدانید که آمپلی فایرهای دوکانال دارای قابلیت تنظیم bass boost و HPF ،LPF و gain در بازه‌ی فرکانسی ۲۵-۵۰۰ هرتز می باشند.

آمپلی فایر چهار کانال

پس از بررسی دو نوع اول بدون شک می‌توانید حدس بزنید که در مقایسه آمپلی فایر دو کاناله و آمپلی فایر چهار کاناله، دسته‌ی دوم دارای ۴ خروجی می‌باشند و از همین رو می‌توانند با متصل شدن به دو جفت بلندگو یا به عبارت دیگر دو جفت اسپیکر، دستتان را در مدیریت استفاده از کانال‌های متعدد این دستگاه باز بگذارند.

حتی می‌توانید با بریج کردن دو کانال یک خروجی قدرتمند برای ساب ووفر و همزمان ۲ خروجی دیگر برای اسپیکرهای تان داشته باشید. در واقع این نوع در مقایسه آمپلی فایر دو کاناله، این امکان را در اختیارتان می‌گذارد که همزمان از طریق نصب تنها یک دستگاه، خروجی شفاف و قدرتمند از هر دو فرکانس بالا و پایین در اختیار داشته باشید.

? البته نکته‌ی مهم و قابل توجه در رابطه با تفاوت آمپلی فایر مونو و چهار کانال در اینجاست که تقویت کننده‌هایی که دارای ۴ کانال خروجی هستند، به هیچ وجه نمی‌توانند به خوبی مونوها، سیگنال‌های ورودی را برای ساب ووفر فیلتر کنند.

آمپلی پنج کانال

این دسته از تقویت کننده‌های سیستم‌های صوتی، برای افرادی کاربرد دارد که می‌خواهد دستگاه خریداری شده‌اشان قابلیت ارتقا پذیری را داشته باشد. تفاوت آمپلی فایر ۵ کاناله با دیگر انواع در این است که علاوه بر چهار کانال برای تقویت سیگنال‌های ورودی بلندگوهای پشتی و جلویی، مجهز به کانال پنجمی نیز می‌باشد. این کانال ۵ ام کمک می‌کند تا با اعمال فیلترینگ مناسب توان بیشتری را در اختیار ساب ووفر شما بگذارد.

مقایسه آمپلی فایر دو کاناله و چهار کاناله

تفاوت آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله

در این بخش، پس از بررسی تک به تک و مقایسه آمپلی فایرها بر اساس تعداد کانال‌های خروجیشان، بیایید در رابطه با تفاوت‎‌های آمپلی فایر دو کانال و چهار کانال صحبت کنیم. پس از شنیدن اعداد ۲ و ۴ در اسامی این دستگاه‌ها، تصور عموم مردم در مقایسه آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله این است که قطعا توان تقویت کنندگی آمپ ۴ کانال بیشتر از ۲ کاناله است و در نتیجه کیفیت صدای خروجی از این تقویت کننده بالاتر از نوع دیگر خواهد بود. اما این تصور کامل اشتباه است.

سوالات متداول

آیا آمپلی فایر ۴ کاناله توان بیشتری نسبت به آمپلی فایر ۲ کاناله دارد؟
خیر. تنها تفاوت آمپلی فایرهای دو کاناله و چهار کاناله در تعداد کانال‌های خروجی دستگاه می‌باشد.

فرق آمپلی فایر دو کاناله و چهار کاناله در چیست؟
فرق این دو تقویت کننده تنها و تنها در تعداد اسپیکرها و ساب ووفر هایی است که می‌توانند به عنوان به خروجی به دستگاه متصل شوند.

آمپلی فایرها بر اساس کانال‌های خروجی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
به شش دسته‌ی :آمپلی فایر تک کانال(مونو)، آمپلی فایر دو کانال (استریو)، آمپلی فایر سه کانال، آمپلی فایر چهار کانال، آمپلی فایر پنج کانال و آمپلی فایر شش کانال

جمع بندی

در مقایسه آمپلی فایر ۲ کاناله و ۴ کاناله تنها تفاوت شاخص این دو دستگاه در تعداد کانال‌های خروجی و به عبارت دیگر تعداد بلندگوها یا ساب ووفر هایی است که می‌توانند به تقویت کننده‌ی مورد نظر متصل شوند.
پس می‌توانیم بگوییم تفاوت آمپلی فایر ۲ کانال و ۴ کانال این است که آمپلی فایر استریو می تواند با بلندگوهای کمتری همراه شود در حالی که ۴ کانال امکان دسترسی همزمان به تعداد بیشتری از خروجی‌ها مانند بلندگو را ممکن می‌سازد.

پس دقت داشته باشید برای انتخاب مناسب‌ترین تقویت کننده‌، مناسب با کاربرد و پروژه مورد نظرتان، نیاز است تا تعداد بلندگوها یا ساب ووفرهایی که می‌خواهید به آن متصل کنید را در نظر بگیرید.

3.5/5 (2 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *