سیستم های صوتی این روزها خیلی پرطرفدارند و کاربردهای زیادی در امکان مختلف دارند. از بیمارستان و رستوران و فروشگاه تا منازل و ویلاهای شخصی، محیط هایی هستند که از سیستم های صوتی در آن ها استفاده می شود. مهم ترین مرحله بعد از انتخاب اسپیکر سقفی ، نصب آن ست. اگر شما هم برای راه اندازی سیستم صوتی در محیط مورد نظر خود به دنبال نصب بلندگوی سقفی هستید در این مطلب با وبلاگ چکاوک همراه باشید:
همانطور که گفته شد، نصب بلندگوی سقفی در اماکن مختلفی انجام می شود. مساجد، رستوران ها، سالن های آمفی تئاتر و سخنرانی، کافه ها، فروشگاه ها، بیمارستان ها، لابی هتل، منازل و … از جمله مکان هایی هستند که با توجه به نوع محیط های آن، نصب اسپیکر سقفی در آن ها بسیار مهم و حائز اهمیت است. به همین منظور انتخاب اسپیکری با کیفیت بالا، بسیار مهم است. اما تنها عاملی که در انتخاب بلندگو سقفی باید به آن توجه شود، کیفیت نیست و نحوه نصب یکی از مواردی است که باید قبل از انتخاب مدل باید آن را مورد بررسی قرار دهید.
بسیاری از افراد تصور می کنند که تنها عامل مهم در کیفیت خروجی صدا برای سیستم های صوتی، انتخاب بلندگوی سقفی با کیفیت است. اما نصب اسپیکر سقفی یکی از عوامل مهمی است که می تواند کیفیت پخش صدا را تحت تاثیر قرار دهد. اگر هنوز مدل باند مورد نظر خود را انتخاب نکرده اید، برای انتخاب و خرید بهترین بلندگو سقفی با توجه به شرایط و بودجه مورد نظر خود، با کارشناسان ما در چکاوک در ارتباط باشید تا بتوانید نزدیک ترین مدل به نیاز خود را انتخاب کنید و بهترین خروجی را از آن دریافت کنید.
بعد از انتخاب مدل مورد نظر، نوبت به نصب و راه اندازی سیستم صوتی می رسد. همانطور که می دانید بلندگو سقفی نیز مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری برای کار کردن نیاز به منبع تغذیه دارد. بلندگوهای سقفی بدون آمپلی فایر قادر به تولید صدا نیستند. بنابراین چالش نصب باند تنها در نصب فیزیکی آن نیست و باید در مورد اتصال آن به منبع تغذیه فکر کرد. برخی از مدل های باند سقفی دارای برد آمپلی فایر داخلی بر روی خود هستند و احتیاجی به تهیه دستگاه آمپلی فایر به صورت مجزا وجود ندارد.
اما بسیاری دیگر از مدل ها، برای راه اندازی احتیاج به تهیه آمپلی فایر دارند. بعد از جایگذاری باند در سقف باید کابل کشی لازم تا دستگاه آمپلی فایر انجام شود. این کابل کشی خود می تواند موجب چالش هایی در محیط شود. در ادامه جزئیاتی از نصب انواع بلندگوهای سقفی را برای شما توضیح خواهیم داد:
به صورت کلی اسپیکرهای سقفی به دو نوع اکتیو و پسیو تقسیم می شوند. همانطور که در بالا توضیح داده شد، یکی از تجهیزات الزامی در سیستم های صوتی آمپلی فایر است. در باندهای اکتیو آمپلی فایر به صورت داخلی وجود دارد و نیاز به تهیه جداگانه این دستگاه نخواهد بود. اما در مدل های پسیو شما باید امپ را به صورت مجزا تهیه کنید تا باند از طریق آن تغذیه شود.
مطالب مرتبط |
راهنمای خرید سیستم صوتی و پیجینگ بیمارستان و درمانگاه |
بلندگوی سقفی چیست؟ همه چیز درباره بلندگو سقفی (آپدیت ۱۴۰۱) |
نصب انواع اسپیکر سقفی
نصب بلندگوهای سقفی از نوع اکتیو
بلندگو سقفی بلوتوث : بلندگو سقفی بلوتوثی همانطور که از نام آن پیدا است دارای قابلیت اتصال از طریق بلوتوث بر روی خود هستند و علاوه بر این برد آمپلی فایر نیز بر روی آن قرار دارد. با توجه به این توضیحات این نوع بلندگوی سقفی به منبع تغذیه مجزا احتیاج ندارد و نصب آن به راحتی انجام می شود. تغذیه این بلندگو عموما ۱۲ ولت است اما برخی از مدل های ۲۴ ولت نیز در بازار موجود هستند. بیشتر مدل های باند بلوتوث دار دارای ورودی AUXهم هستند.
توجه داشته باشید که اگر برای یک فضا نیاز به نصب دو بلندگو داشته باشید می توانید از یک مدل بلندگو بلوتوث دار استفاده کنید و بلندگوی دیگر را به عنوان باند کمکی به همان مدل بلوتوث دار متصل کنید ( بلندگوی دوم بلوتوث دار نیست) تا از هر دو بلندگو، پخش را به صورت یکپارچه انجام دهند. تعداد بلندگوهای کمکی بسته به مدل و قدرت بلندگو بلوتوثی متفاوت است. سیم کشی این نوع باند باید برای تامین برق انجام شود و در صورت نصب بلندگوی اضافه نیز باید کابل کشی لازم انجام شود.
با توجه به توضیحاتی که در مورد بلندگوهای اکتیو یا بلوتوثی داده شد، نصب این بلندگو احتیاج به کابل کشی ندارد و یکی از ساده ترین نصب ها برای فضاهای مختلف است. پس اگر قصد نصب سیستم صوتی در محیطی با چالش در نصب را دارید، این نوع بلندگو می تواند انتخابی خوب برای شما باشد.
بلندگو سقفی تحت شبکه : باندهای سقفی از نوع تحت شبکه هم مانند نوع اکتیو بلوتوثی، دارای آمپلی فایر داخلی بر روی خود است. این نوع باند با نام بلندگوی سقفی IP ، SIP یا بلندگوی سقفی VoIP نیز شناخته می شود. انتقال صوت در این نوع بلندگو از نوع Data است که موجب افزایش کیفیت آن نسبت به انواع آنالوگ می شود. باید توجه داشته باشید که برای نصب این نوع بلندگو در محل باید از ارتباط VoIP استفاده کرد. تفاوت این نوع باند با سایر باندهای سقفی موجود در بازار، وجود یک برد الکترونیکی است که امکان ارسال و دریافت سیگنال صوت را بر روی بستر شبکه را فراهم می کند.
باندهای تحت شبکه مانند یک داخلی در مرکز تلفن (دستگاه سانترال) و یا سیستم مانیتورینگ پیجر تحت شبکه تعریف می شوند. همانطور که توضیح داده شد این نوع باند سقفی نیز نیاز به کابل کشی ندارد و می توانید به راحتی آن را نصب کنید. اما وجود سایر تجهیزات ویپ در فضا می تواند یکی از موارد محدود کننده استفاده از این نوع باند باشد.
بلندگو سقفی Wifi: بلندگو سقفی وای فای یا بیسیم همانطور که از نام آن پیدا است به صورت بی سیم کار می کند. این نوع باند سقفی که از نوع اکتیو است، بدون استفاده از کابل و از طریق فناوری وای فای به آمپلی فایر وصل شده و از طریق آن تغذیه و تقویت می شود. علاوه بر این استفاده از این نوع بلندگو نیز با توجه به قابلیت ارتباط از طریق Wifi بسیار ساده و آسان خواهد بود.
نصب بلندگوهای سقفی پسیو
بلندگوهای سقفی پسیو در دو نوع توکار و روکار قابل نصب هستند.
نحوه نصب اسپیکرسقفی رو کار به چه صورت است؟
از بلندگوهای روکار در اماکنی استفاده می شود که امکان برش سقف وجود ندارد و سقف از نوع کناف یا کاذب نیست. در این محیط ها باید بلندگو به صورت روکار نصب شود. معمولا بلندگوهای ۱way به صورت رو کار عرضه می شوند.
برای نصب این نوع بلندگوهای سقفی نیز، ابتدا باید مکان مورد نظر مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرد تا نقاط مناسب برای نصب هریک از بلندگوها تایید شود. پس از کارشناسی و انتخاب محل های مناسب برای نصب باند سقفی، نقاط علامت گذاری می شوند. در محل علامت ها، سوراخ هایی مناسب برای بستن بلندگو به سقف ایجاد می کنند. در نصب سیستم های صوتی سقفی روکار سیم ها از روی دیوار رد می شوند و سپس به بلندگو می رسند.
نصب بلندگوهای روکار با توجه به حساسیت بالای دستگاه و همچنین الزام کارشناسی فضای مورد نظر، نیازمند تخصص و تجربه است و بهتر است برای گرفتن بهترین نتیجه، از متخصصان نصب چکاوک بهره بگیرید.
نحوه نصب اسپیکرسقفی تو کار به چه صورت است؟
اگر در محیط مورد نظر شما سقف از نوع کناف یا کاذب است انتخاب مناسب برای آن بلندگوی سقفی توکار است. در این نوع بلندگو ها شما می توانید سقف را به دقت و به اندازه قطر اسپیکر سقفی برش دهید و آن را داخل قرار دهید. در این صورت کابل ها نیز از پشت سقف رد می شوند و ظاهر محیط بهم نمی ریزد.
ابتدایی ترین مرحله برای نصب بلندگوی سقفی انتخاب محل نصب بلندگو است. بهترین حالت برای نصب بلندگو، نصب به صورت زوجی است. به طور مثال ۲ بلندگو که در قطر سالن قرار گیرند و یا ۴ بلندگو که در گوشه های سالن نصب شوند. محل قرارگیری بلندگوها باید به گونه ای انتخاب شود که صدا در تمام فضا به صورت یکنواخت و یکپارچه پخش شود و فواصل بین بلندگوها برابر باشد.) توجه انتخاب محل نصب باید به دقت انجام شود، زیرا پس از قرار دادن بلندگو، امکان تغییر و جابهجایی آن وجود نخواهد داشت.
بعد از انتخاب محل نصب که بهتر است با مشورت متخصص انتخاب شود، نقطه انتخاب شده را علامت زده و سپس شابلن موجود در جعبه بلندگو را روی آن نقطه قرار می دهند و دور شابلن را روی سقف علامت می زنند. این شابلن دقیقا به اندازه قطر مدل بلندگو سقفی خریداری شده است . با استفاده از اره، دریل، و … دور تا دور شابلن را برش می زنند تا این ناحیه به صورت کامل از سقف جدا شود و سقف سوراخ شود.
توجه داشته باشید، اسپیکر پسیو احتیاج به اتصال برق ندارد و تنها یک کابل صوتی از آمپلی فایر به صورت زوج مثبت و منفی دریافت می کند.
بعد از این مراحل،سوکت آداپتور را باید به آمپلی فایر پشت بلندگو متصل کرد. بعد از طی این مراحل بلندگو را در محلی که روی سقف بریدید قرار دهید. ۴ پیچ در ۴ گوشه بلندگو تعبیه شده است که باید آن ها را از طریق یک پیچ گوشتی سفت کنید تا بلندگو به صورت ثابت و محکم در جای خود قرار گیرد. پس از سفت کردن پیچ ها در مرحله آخر توری رویی را روی بلندگو قرار می دهیم.
باید توجه داشته باشید که نصب بلندگو سقفی کار آسانی نیست و این مراحل نصب به صورت کلی بیان شده است. سپردن این کار به افراد غیر متخصص می تواند هم به بلندگو آسیب برساند و هم کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار دهد.
بهترین راه برای انتخاب محل و نصب بلندگوی سقفی توکار استفاده از نصابان متخصص در این امر است که تجربه لازم برای این کار را داشته باشند. برای نصب اسپیکرهای سقفی توکار با کارشناسان ما در چکاوک تماس بگیرید.
تفاوت بلندگوهای سقفی روکار و توکار
بلندگوهای سقفی روکار و توکار از نظر کیفیت صدا و امکانات تفاوت زیادی ندارند. در واقع از هر کدام از انواع این بلندگوها، مدل هایی با کیفیت صدای بالا وجود دارد که می توانید با مشاوره کارشناسی بهترین مدل متناسب با نیاز و بودجه خود را بیابید. در واقع تفاوت این نوع از دسته بندی بلندگوهای سقفی، فقط در نوع نصب آن است و بستگی به این دارد که مکان مورد نظر شما برای نصب بلندگو چه نوع سقفی داشته باشد.
مجموعه چکاوک برای کارشناسی و نصب انواع سیستم های صوتی از افراد مجرب و متعهد بهره می گیرد. تمامی مراحل نصب بلندگوهای سقفی روکار و توکار توسط تیم فنی و متخصص چکاوک اجرا می شود. متخصصین ما علاوه بر نصب می توانند در انتخاب بهترین بلندگوی سقفی متناسب با نیاز، به شما کمک کنند. کافی است با بخش مشاوره تیم چکاوک تماس بگیرید.
کابل کشی بلندگوها معمولا به دو صورت کلی انجام می گیرد.
- ولتی
- اهمی
کابل کشی ولتی: این نوع سیم کشی برای بلندگوهایی استفاده می شود که از ترانس مچینگ برای از بین بردن مقاومت در آن ها استفاده شده است. در این حالت نیاز نیست از هر بلندگو یم کابل به صورت مجزا تا آمپلی فایر برود و امکان تصال بلندگو ها از طریق زون بندی بهم وجود دارد. این نوع از کابل کشی برای اماکن بزرگ و وسیع که تعداد بلندگوهای زیادی برای نصب در اختیار دارند، در نظر گرفته می شود. با وجود تعداد بلندگوی زیاد، کابل کشی هر باند به صورت مجزا غیر ممکن به نظر می آید. از فضاهایی که از کابل کشی ولتی در آن استفاده می شود می توان به فروشگاه های بزرگ، آموزشگاه ها، فرودگاه ها، ایستگاه های مترو و آموزشگاه های بزرگ اشاره کرد.
کابل کشی اهمی : این نوع کابل کشی برای بلندگوهایی استفاده می شود که ترانس مچینگ داخلی ندارند. در این نوع یم کشی مواردی که باید به آن توجه کرد اهم آمپلی فایر و اهم بلندگو است. مجموعه مقاومت بلندگو نباید از مقاومت اهم آمپلی فایر کمتر شود. بلندگوهای اهمی با توجه به تعداد و عدد مقاومت اهم آن ها به ۳ صورت کابل کشی می شوند.
- سیم کشی Parallel یا موازی
در این حالت دو کابل از آمپلی فایر به بلندگو متصل می شود. کابلی که به خروجی مثبت آمپ وصل شده، به خروجی مثبت بلندگو نیز متصل می شود. همچنین کابلی که به خروجی منفی آمپ وصل شده، به خروجی منفی بلندگو نیز متصل می شود.
برای به دست آوردن اهم نهایی و خروجی اسپیکر ها در حالت موازی می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:
اهم بلندگو/تعداد بلندگو = اهم نهایی
مثال : اهم بلندگو =۴ تعداد بلندگو = ۲ ۲/۴=۲
- سیم کشی Series یا سری
در این حالت مثبت یکی از بلندگو ها را به منفی دیگر بلندگو وصل می کنیم. در این حالت یک منفی و یک مثبت آزاد می ماند. کابل مثبت آزاد را به مثبت آمپلی فایر و کابل منفی آزاد را به مثبت آمپلی فایر متصل می کنیم.
برای به دست آوردن اهم نهایی و خروجی اسپیکر ها در حالت سری می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:
اهم بلندگو*تعداد بلندگو = اهم نهایی
مثال : اهم بلندگو =۴ تعداد بلندگو = ۲ ۲*۴=۸
- سیم کشی موازی و سری parallel-series
در این حالت بلندگو ها هم به صورت سری و هم به صورت موازی کابل کشی می شوند که فرمول محاسبه اهم نهایی هم همانطور که در بالا توضیح داده شد در هر مرحله قابل مقایسه است.
سوالات متداول
چند اسپیکر سقفی برای نصب مورد نیاز است؟
تعداد اسپیکرهای سقفی به مساحت فضا و نوع بلندگو بستگی دارد و این امر باید به صورت کارشناسی شده بررسی شود.
بهترین مکان برای قرار دادن اسپیکر سقفی کجاست؟
نصب و جایگذاری اسپیکر سقفی نیز بستگی به فضای شما، نوع بلندگو و کیفیت و میزان صدای مورد نیاز شما دارد. باید در این امر از کارشناسان مربوطه کمک گرفت.
آیا امکان نصب بلندگو سقفی بدون استفاده از آمپلی فایر وجود دارد؟
آمپلی فایر یکی از تجهیزات الزامی در سیستم های صوتی است و وجود آن برای خروجی صدا الزامی است. برخی از مدل ها که به آن ها باند اکتیو گفته می شود آمپلی فایر را به صورت داخلی روی خود دارند.
جمع بندی
همانطور که گفته شد، برای راه اندازی بهترین سیستم صوتی، باید در ابتدا بلندگوهایی مناسب با نیاز خود خریداری کنید و سپس بهترین مکان برای نصب را بیابید و مراحل نصب را طی کنید. بلندگوهای اکتیو نیاز به کابل کشی ندارند ولی بلندگوهای پسیو به دو صورت توکار و روکار نصب می شوند. نوع کابل کشی آن ها نیز به دو صورت ولتی و اهمی انجام می شود. در تمامی این مراحل بهره گرفتن از متخصصین امر بسیار حائز اهمیت است. نصب بلندگوهای سقفی توکار و روکار آسان نیست و تمامی مراحل آن نیاز به تجربه و تخصص دارد. پس بهترین راه برای مشاوره خرید و نصب تماس با همکاران ما در چکاوک است تا به صورت رایگان بتوانید از مشاوره استفاده کنید.
چطور میشه پسورد گذاشت که هر کسی نتونه به این اسپیکر وصل بشه؟!