پیجینگ تحت شبکه چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین سیستم پیجینگ

پیجینگ تحت شبکه چیست؟ چه کاربردهایی دارد و در چه مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟ مزیت های و تفاوت های آن در مقایسه با سیستم های آنالوگ چیست؟ پیش از تهیه ی یک سیستم تحت چه نکاتی را باید مدنظر قرار دهیم؟ در این مقاله، قصد داریم در یک راهنمای جامع، به مهمترین سوالات شما، پاسخ دهیم و شما را از تمام نکاتی که قبل از تهیه این سیستم صوتی نباید از دست بدهید، مطلع می کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید.

سیستم پیجینگ تحت شبکه چیست؟

سیستم های پیجینگ تحت شبکه (System PA Network IP)سیستم های صوتی به وسیله آنها میتوان فرآیندهای صوتی را، از فواصل دور مدیریت کرد. در این سیستم صوتی با ایجاد امکاناتی همچون قابلیت زون بندی و پخش پیام های صوتی از پیش تنظیم شده، می تواند نقش مهمی در سازماندهی و مدیریت بهتر سازمان ها و ارگان های بزرگ ایفا کند. همچنین به علت نبود ارتباط سیگنالی میان اجزای پیجینگ تحت شبکه، این سیستم بسیاری از محدودیت های موجود در سیستم های آنالوگ را ندارد.

سیستم صوت تحت شبکه و آنالوگ چه تفاوت هایی با هم دارند؟

پیش از پاسخ به این پرسش، بهتر است اشاره ای مختصر به سیستم های صوتی آنالوگ داشته باشیم؛ سیستم های صوتی آنالوگ نوع دیگر سیستم های صوتی هستند که به دلیل داشتن اجزاء و کارکرد متفاوت، در مقایسه با مدل تحت شبکه، دارای ویژگی ها و محدودیت های بخصوصی هستند. به مدل آنالوگ، سیستم صوتی سنتی هم گفته می شود. در ادامه به طور کامل با تفاوت های سیستم های صوتی تحت شبکه و آنالوگ آشنا می شویم:

تجهیزات متفاوت 

سیستم صوتی آنالوگ از سه بخش اصلی تشکیل می شوند؛ آمپلی فایر آنالوگ، بلندگو و کابل. به عبارت دیگر، با وجود این سه جزء، می توان یک سیستم آنالوگ را راه اندازی نمود. در این سیستم پیام های صوتی توسط آمپلی فایرهای آنالوگ تقویت شده و از طریق کابل های رشته به بلندگو ها رفته و از آنجا پخش می شود.

اجزای اصلی سیستم تحت شبکه شامل سرور، ترمینال (دکودر)، آمپلی فایر تحت شبکه و سوییچ است. در سیستم تحت شبکه، پیام های صوتی آمپلی فایر و ترمینال در قالب دیتا به سوئیچ منتقل می شود. دستورات سرور هم که وظیفه ی فرماندهی را بر عهده دارد به سوئیچ می رسد. در نهایت سوئیچ با تقسیم داده ها بین بلندگوها فرآیند را به پایان می رساند.

شیوه ارتباط (سیگنال صوتی-دیتا)

در سیستم آنالوگ، انتقال فایل های صوتی از طریق کابل های رشته ای ساده، به صورت سیگنال های صوتی از آمپلی فایر به بلندگو می رسد. از طرفی دیگر در سیستم تحت شبکه، هیچ گونه کابل کشی وجود ندارد، بلکه داده های صوتی توسط ترمینال به دیتا تبدیل شده و به بلندگوهای تحت شبکه ارسال می شوند. این تفاوت در سیستم صوتی تحت شبکه، امکان پخش صدا در مسافت های طولانی را ایجاد کرده است. درحالیکه در سیستم آنالوگ، فقط تا مسافت ۷۷۰ متری قابلیت کابل کشی وجود دارد و این مسئله، کاربرد مدل آنالوگ را به استفاده در فواصل کم، محدود می کند.

قابلیت زون بندی 

تفاوت برجسته دیگری که میان این دو سیستم موجود است به قابلیت زون بندی مرتبط است. اما قابلیت زون بندی چیست؟ فرض کنید در یک ساختمان که دارای چندین طبقه است، فایل های صوتی متفاوت با ولوم  صدای متفاوت داشته باشیم. در این صورت می بایست برای هر طبقه یک زون متفاوت در سرور یا نرم افزار  مربوطه تعریف کرد. بدین ترتیب کنترل فرآیندهای صوتی هر زون را می توان بصورت جداگانه و اختصاصی  تنظیم و مدیریت کرد. 

در سیستم تحت شبکه می توان، فایل های صوتی جداگانه با میزان صدای اختصاصی در هر زون پخش نمود. اما  در مدل آنالوگ، وجود این قابلیت همراه با برخی محدودیت ها، به نوع آمپلی فایر استفاده شده بستگی دارد. براساس نوع آمپلی فایر، می توان امکان زون دهی در سیستم صوتی را ایجاد کرد. بدین صورت که در هر زون  میزان صدا را تنظیم کرد. اما امکان پخش صدایی متفاوت در هر زون از سیستم آنالوگ وجود ندارد.

پخش صدای خودکار و دستی 

یکی از قابلیت های مهم سیستم تحت شبکه، امکان پخش صدای از قبل تنظیم شده است. بدین معنا که می  توان فایل های صوتی مختلف را از طریق نرم افزار مربوطه، تعیین نمود تا در زمان و زون مشخص با میزان  صدای معین شده، بصورت خودکار پخش شود. چنین قابلیتی برای سیستم های آنالوگ وجود ندارد و همه ی  تنظیمات باید بصورت دستی انجام شود.

مدل تحت شبکه ای چه مزایایی دارد؟ 

همانطور که پیشتر گفته شد، سیستم تحت شبکه تفاوت های متعددی نسبت به مدل آنالوگ دارد. همین  تفاوت ها باعث ایجاد مزیت های مهمی شده است که امروزه سیستم صوتی تحت شبکه را به یک راهکار  اثربخش و تقریبا جایگزین ناپذیر در سازمان دهی هر چه بیشتر ادارات و ارگان ها بدل کرده است. 

پیجینگ از راه دور 

ارتباط از طریق دیتا در سیستم های صوتی تحت شبکه، باعث می شود شما بتوانید از راه دور به آن دسترسی  داشته باشید و سیستم را کنترل و مدیریت کنید. این مزیت به این معناست که زمانی که کیلومترها دورتر از  سازمان خود قرار دارید قادرید به راحتی پخش پیام های صوتی را تحت کنترل داشته باشید. 

مزیت پیجینگ از راه دور، بعلت محدودیت در میزان کابل کشی در سیستم های آنالوگ، وجود ندارد. )حداکثر  میزان کابل کشی برای سیستم آنالوگ، تقریبا ۰۷۷ متر است.

پخش صدای برنامه ریزی شده 

امکان پخش صدای خودکار، یکی دیگر از مزیت های سیستم های صوتی تحت شبکه این است. شما قادرید  تنظیمات دلخواه خود را به سیستم بدهید و سپس طبق برنامه ریزی تعیین شده، پیام های صوتی خود را فضای مورد نظر خود پخش کنید. برای مثال با ورود مهمانان، موسیقی خاصی به طور خودکار در سالن های ورودی  پخش می شوند.  

این امکان می تواند در قالب سناریو های صوتی مختلف روی سیستم صوتی از راه دور، تنظیم شود. سناریوهایی  مانند سناریو مهمانی. که لیست آهنگ های انتخابی به طور خودکار پخش می شود. و یا سناریو صبحگاهی که  می تواند رادیو یا دعای مخصوصی را هنگام صبح منتشر کند. 

برخی مراکز آموزشی مانند دانشگاه ها، از سیستم های پیجینگ برای برگزاری امتحانات کنکور و نهایی استفاده  می کنند. در چنین شرایطی پخش دقیق و باکیفیت صدا، بسیار حائز اهمیت است.

ظاهر بهتر و نصب آسان تر 

سیستم صوتی تحت شبکه ای به دلیل نداشتن اجزای اضافی مدل آنالوگ، ازجمله حجم بالای سیم کشی های  مسی و آمپلی فایرهای جداگانه، فرآیند نصب سریع تر و آسان تری نسبت به سیستم های صوتی سنتی دارند.  زیرا دیگر نیازی به مخفی سازی کابل ها وجود دارد و تا حدودی هزینه نصب را کاهش می دهد. پس اگر سیم  کشی های مدل آنالوگ، ظاهر سازمان شما را بهم میریزد، مدل تحت شبکه را به شما پیشنهاد می کنیم. 

امکان اتصال به تلفن همراه تحت شبکه 

سیستم پیجینگ تحت شبکه با پشتیبانی از پروتکل SIP ، این امکان را ایجاد کرده است تا از طریق سیستم VOIP و تلفن تحت شبکه، مدیر شبکه بتواند اقدام به پخش پیام های صوتی کند. در پیجینگ تحت شبکه، کاربر میتواند با استفاده از تلفن های تحت شبکه Phone) IP ،)شماره داخلی ترمینال شبکه یا آمپلی فایر تحت شبکه را وارد کرده واز طریق گوشی تلفن خود، اقدام به پیج یا پیام رسانی در باندهای مورد نظر کند. 

همچنین در صورت دسترسی نداشتن به پیجر، )وسیله ای که صدای خود را از طریق آن پخش می کنید( می توانید از تلفن روی میز خود به جای پیجر استفاده کنید. همین قابلیت اتصال، برای سیستم های نرم افزاری هم  وجود دارد. به این معنا که شما قادرید در صورت لزوم، به راحتی سیستم صوتی تحت شبکه ای را به نرم افزار  مورد نظرتان وصل کنید.

مدیریت و گسترش آسان 

از آن جایی که پیجینگ تحت شبکه، نیازی به سیم کشی ندارد، در صورت نیاز به گسترش شبکه صوتی تان می  توانید به آسانی و با افزودن بلندگوهای جدید، سیستم صوتی را توسعه دهید و به سادگی، هر کدام از تجهیزات را  جابه جا و تنظیم کنید. در صورتی که برای گسترش مدل های آنالوگ، عالوه بر تهیه ی قطعات جدید همچون  آمپلی فایرهای جداگانه، باید به نحوه اتصالات و سیم کشی و مخفی سازی کابل ها هم توجه داشته باشید. علاوه  بر این ها، مدیریت سیستم های صوتی تحت شبکه و انجام تنظیمات پخش صدا، به صورت خودکار و در قالب  گسترده تری ممکن است.

پیجینگ تحت شبکه

افزایش امنیت 

امنیت سازمان، یکی از فاکتورهای مهم مشاغل تجارتی است. همیشه امکان کلاهبرداری، از طریق تماس های  گمراه کننده، در سازمان های بزرگ وجود دارد. انتقال صدا تحت شبکه ای میتواند از طریق پیشرفتهای صورت گرفته در فناوری ، مانند رمزگذاری و بهبود مدیریت هویت، چنین تهدیدات و خطرهای امنیتی را  کاهش دهد. 

از پیجینگ های تحت شبکه در کجا استفاده می شود؟ 

پیجینگ های از راه دور یا همان مدل تحت شبکه ای، کاربرد فراگیری در سازمان ها و ارگان های مختلف  تبدیل شده است، به طوری که این سیستم، به جزئی غیر قابل جایگزین برای ایجاد هماهنگی و اطلاع رسانی،  تبدیل شده است. از جمله مهمترین این کاربردها، موارد زیر است: 

پیجینگ تحت شبکه بیمارستان

استفاده از یک سیستم صوتی تحت شبکه ای برای بیمارستان ها، نقش حیاتی دارد. در واقع امروزه هیچ  بیمارستان استانداردی وجود ندارد که از سیستم های صوتی برای فراخوانی پزشکان و پرستاران استفاده کند،  مخصوصا در مواقع اورژانسی و اضطراری که جان بیماران در خطر قرار می گیرد و هر ثانیه ارزش بالایی دارد. در  چنین شرایطی تصور کنید، که سیستم سنتی بیمارستان از کار بیفتد. در این صورت در هماهنگی بیمارستان  اختلال بزرگی ایجاد می شود. بنابراین اگر این سیستم را برای بیمارستان تهیه می کنید که از کیفیت بالای  اجزاء مطمئن شوید. 

? مطالب پیشنهادی: راهنمای خرید سیستم صوتی و پیجینگ بیمارستان و درمانگاه

پیجینگ تحت شبکه اداره

ادارات یکی از مراکزی هستند که بیشترین نیاز را به سیستم های صوتی پیجینگ دارد، زیرا دائما به پخش  اعلامیه ها، هشدارها، فراخوانی افراد و… احتیاج دارند. این سیستم در ایجاد نظم و هماهنگی هر چه بیشتر  ادارات و و ساختمان های دولتی، کمک شایانی می کند. 

? مطالب پیشنهادی: راهنمای خرید بهترین سیستم صوتی ادارات و سازمان ها

پیجینگ تحت شبکه کارخانه

از آنجایی که معمولا در کارخانه ها، عملیات های خطرآفرین بسیاری انجام می شود، استفاده از چنین سیستم  های صوتی، برای اعلام هشدار های ضروری، بسیار حائز اهمیت است. ایجاد هماهنگی و پخش اعلامیه های  مختلف همچون اعلان خطر در کارخانه ها، از کاربردهای این سیستم صوتی است. شما می توانید به کمک مدل  تحت شبکه ای، پخش صدا را در محدوده ی خاصی از کارخانه معطوف و زون بندی کنید که از ایجاد صداهای  اضافی در محیط کار خودداری می کند.

پیجینگ تحت شبکه مدارس و دانشگاه ها 

حتما شما هم کاربرد فراوان این سیستم را در دوران مدرسه به خوبی بیاد دارید. مدیران و اساتید مدرسه با  استفاده از سیستم پیجینگ می توانند به راحتی دانش آموزان را فراخوانی و پیدا کنند. همچنین برای پخش موسیقی و سخنرانی در سالن ها، کاربرد بسیاری دارد. 

پیجینگ تحت شبکه مکان های عمومی 

سیستم های صوتی تحت شبکه در سطح شهر استفاده ی فراگیری دارند و در مکان های عمومی، توسط  شهرداری به کار می روند. از جمله در مساجد برای پخش اذان و دعا، در پارک ها و بوستان ها برای پخش  اعلامیه ها و همچنین در ایستگاه های مترو و فرودگاه ها استفاده می شوند. توجه کنید که در این نوع کاربرد،  باید از زیرساخت های لازم برق و تاسیسات، اطمینان حاصل کنید. 

پیجینگ صوتی تحت شبکه

سیستم صوتی پیجینگ تحت شبکه از چه اجزایی تشکیل شده است؟ 

در مدل تحت شبکه ای از اجزای زیر استفاده می شود: 

بلندگو یا باند پیجینگ تحت شبکه

باندها و بلندگوهای تحت شبکه ای برد الکترونیکی مخصوصی دارند که قابلیت ارسال و دریافت صدا را در یک  بستر، فراهم می کند. این بلندگوها حداکثر ۳۷ وات توان دارند. البته برخی از مدل ها همچون مدل سیسکو  سری ۰۳۷۷ ، تا ۰۷ وات خروجی دارند. ناگفته نماند که مدل های سیسکو با توجه به توان بالایی که دارند،  قیمت بیشتری هم دارند.  

در ادامه شما را به ۳ نوع بلندگوها، آشنا می کنیم: 

بلندگوی سقفی

از این باندها بیشتر برای مکان هایی با سقف های بلند استفاده می شود. معمولا توان اسپیکر سقفی بین ۵ تا ۱۷ وات است. اما توصیه می شود در مکان هایی با فضای داخلی بزرگ تر مانند سالن های اجتماعات و ساختمان هایی با ارتفاع سقف بیشتر از ۳ متر، از بلندگوهایی با توان ۳۷ وات استفاده کنید. این نوع بلندگوها می توانند صدا را تا فاصله ۲۷ الی ۷۰ متر در محیط های پر سروصدا پخش کنند. فاصله استاندارد این بلندگوها از هم ۸ تا ۱۷ متر است.

بلندگوی ستونی

بلندگوهای ستونی بیشتر مناسب سالن های غیر صنعتی بزرگ هستند. به طور مثال در ادارات، رستوران ها و سالن های فرودگاه، کارکرد مناسبی دارند. توجه کنید اگر باندهای ستونی در محیط های شلوغ و با نویز محیطی بالا که جمعیت زیادی در آنها در حال رفت و آمد هستند استفاده می کنید، بهتر است از تعداد بلندگو های بیشتر با توان پایین استفاده نمائید تا علاوه بر پخش یکنواخت صدا از تولید صدای آزاردهنده که باعث اذیت شدن سیستم شنوایی انسان می گردد، جلوگیری نمائید. این باندها می توانند مساحت ۵۷ تا ۱۵۷ مترمربع را تحت پوشش قرار دهند. فاصله استاندارد بلندگوهای ستونی از هم ۱۵ تا ۱۷ متر است.

سیستم صوتی تحت شبکه

بلندگوی شیپوری

بلندگو شیپوری تحت شبکه در محیط های باز و پر سرو صدا استفاده می شود. این مدل باند با استفاده از یک آیتم شیپوری اکواستیک می تواند صدای تولید شده در درایور را به طرز چشمگیری تقویت کند.

یکی از مزایای مهم باندهای شیپوری، این است که می توانند صدای تولیدی در درایور را با توان سه برابری پرتاب کنند. طراحی شیپوری این باندها آن را به پازل گمشده ای برای فضاهای باز تبدیل کرده است.

آمپلی فایر های پیجینگ تحت شبکه

از آمپلی فایر تحت شبکه عمدتا برای اتصال بلندگو های ولتی استفاده می شود. این مدل از آمپلی فایرها برای محیط هایی که امکان کابل کشی شبکه ندارند عالی است. همچنین از آنجا که آمپلی فایر تحت شبکه، ارزان تر هستند برای کاهش هزینه ها مناسب هستند.

? مطالب پیشنهادی: مقایسه آمپلی فایر دو کاناله و چهار کاناله + عکس

اینترکام تحت شبکه

اینترکام یا کنسول های رومیزی، اجزائی دارای کلید فراخوان هستند که به عنوان نقاط نهایی استفاده می شوند. گاها اینترکام ها دارای صفحه کلید شماره گیری، صفحه نمایش و دوربین هم می باشند. از اینترکام ها می توان به جای گوشی های تلفن بدون هندست یا نقاط پایانی اپراتور پیجینگ در محیط های صنعتی و کارخانجات استفاده کرد.

از آن جایی که در طراحی اینترکام ها از رله های میانی به عنوان واسط جهت اتصال به دیگر دستگاه ها استفاده می شود، لذا می توان از این رله ها برای اموری مانند فرمان دادن به سیستم روشنایی، باز کردن درها، فعال کردن سیستم اطفاء حریق و… دیگر استفاده کرد.

پیجر

پیجر (pager)، یکی دیگر از اجزای سیستم صوتی پیجینگ تحت شبکه از راه دور است. پیجر وسیله ای است که از طریق آن، صدای افراد و پیام های صوتی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و سپس برای پخش به اسپیکر ها یا بلندگوها فرستاده می شوند. پیجرها می توانند، میکروفون، گوشی تلفن، یا تلفن همراه باشند.

نمایشگرها

در نهایت، آخرین جزء سیستم پیجینگ، نمایشگر ها هستند که برای کنترل بهتر اپراتور قرار می گیرند. به کمک صفحات نمایش می توانید تنظیمات لازم برای پخش پیام های صوتی را انجام دهید.

هنگام خرید پیجینگ تحت شبکه باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • مقدار فضا و مکان موردنظر
  • ارتفاع سقف
  • میزان بودجه
  • کیفیت صدا دلخواه
  • سازگاری اجزاء با یکدیگر
  • کیفیت قطعات
  • نصب درست و اصولی
  • فروشگاه معتبر

فاکتورهای بالا، برخی از نکاتی است که قبل خرید باید به آن ها توجه کنید. شما باید فضا و اندازه محیط سازمان خود را در نظر بگیرید و مدل سیستم صوتی پیجینگ را متناسب با نیاز و بودجه خود انتخاب کنید.

همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات با هم سازگار هستند. در غیر این صورت، آن طور که انتظار دارید، کار نخواهند کرد.

کیفیت قطعات نیز باید در نظر گرفته شوند. برای مثال، میکروفونی که پیام ‌های شما را به وضوح منتقل نمی‌کند، حداکثر کارایی را ندارد. یا اسپیکرهایی که دارای نویز یا اکو در پخش صدا می باشند، نمی‎توانند کیفیتی را که شما به دنبال آن هستید را، تحت پوشش قرار دهند.

راه‌اندازی سیستم ‌های پیجینگ تحت شبکه بی تردید با پیچیدگی ‌هایی همراه است و نیاز به امکانات و تجهیزات بسیاری دارد. از این رو، باید از گروهی متخصص در نصب سیستم صوتی خود کمک بگیرید تا بتوانید متناسب با نیازتان، تجهیزات لازم را تهیه کرده و موفق به نصب صحیح سیستم پیجینگ اختصاصی خود شوید.

قیمت سیستم پیجینگ تحت شبکه چقدر است؟

قیمت سیستم های صوتی از راه دور، با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود. این سیستم از بعضی لحاظ ها به صرفه تر از سیستم آنالوگ می باشد. یکی از عوامل مهم در اقتصادی تر بودن قیمت این سیستم پیجینگ، نبود کابل کشی است. از این نظر سیستم پیجینگ تحت شبکه، بسیار به صرفه تر از مدل سنتی است. چون هزینه سیم کشی حذف می شود.

برندهای مختلف، تجهیزات صوتی با قیمت های متفاوت و در سایز های متنوع تولید می کنند. برند های معروف معمولاً قیمت بالاتری خواهند داشت چون دستگاه های آنها دارای کیفیت و ضمانت می باشند.

عامل دیگری که بر قیمت سیستم های پیجینگ اثر می گذارد، کیفیت قطعات و اندازه آن ها است.

طبیعتا تعداد قطعاتی که در سیستم صوتی از راه دور یا همان پیجینگ تحت شبکه به کار می روند. در قیمت گذاری نقش دارند.

به طور کلی، نمی توان قیمت دقیقی مشخص کرد، اما شما می توانید با در نظر گرفتن ابعاد فضای خود و کاربردهای موردنظرتان از یک شرکت فروش سیستم های صوتی پیجینگ مشاوره بگیرید، آنها براساس محدوده بودجه و میزان کیفیتی که به دنبال آن هستید، برندهای خاصی را به شما پیشنهاد می کنند و به شما محدوده قیمتی می دهند.

مراحل نصب سیستم پیجینگ تحت شبکه چقدر طول می کشد؟

بلافاصله بعد از این که قطعات مورد نظر خود را تهیه کردید، مراحل نصب به سرعت انجام و تکمیل می شود و زمان زیادی نمی برد. در حالیکه در نصب سیستم های سنتی، به زمان بسیار طولانی تری برای سیم کشی، لازم است.

مهم ترین فاکتوری که قبل از تهیه سیستم صوتی باید در نظر گرفت، چیست؟
نوع نیاز شما از سیستم های تحت شبکه مهمرین عاملی است برای انتخاب شما است.

قیمت سیستم صوتی تحت شبکه بیشتر است یا سیستم آنالوگ؟
به طور کلی، اگر بخواهیم یک سازمان مشخص را به سیستم صوتی مجهز کنیم، قیمت سیستم تحت شبکه  در مقایسه با مدل آنالوگ بسیار بیشتر است.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم، شما را با سیستم پیجینگ تحت شبکه و تفاوت های مهم آن با سیستم صوتی آنالوگ  آشنا کنیم. عالوه بر این شما از مزایا و کاربردهای گسترده ای که این سیستم در در اختیار شما قرار می دهد  مطلع شدید. در انتها هم فاکتور هایی را برشمردیم که با درنظر داشت آنها می توانید، با دیدی باز برای تهیه و  خرید یک سیستم تحت شبکه مناسب برای سازمان خود، اقدام کنید. 

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *